Club NXT verliest na drie individuele fouten op bezoek bij Lierse

21-08-2022 21:45
16

Op bezoek bij Lierse SK is Club NXT er zondag niet in geslaagd om punten te sprokkelen. Drie individuele fouten achterin lagen aan de basis van de nederlaag tegen Lierse, dat het in eigen huis met 3-1 haalde.

Club NXT zag eerder op de speeldag de RSCA Futures punten sprokkelen tegen Lommel en hoopte ook tegen Lierse te kunnen overtuigen. Het werd echter een vervelende start voor jonkies van Club Brugge, die na een slechte interventie van Lukas Mondele al vroeg op achterstand kwamen.

NXT gaf zich echter niet zomaar gewonnen en zocht de weg naar het doel van de Lierse-doelman. Het eiste het balbezit op en probeerde tot kansen te komen. Op het half uur kwam die ene grote kans er dan toch. Met een gelukje kwam de bal tot bij Kyriane Sabbe die met een perfecte voorzet ploegmaat Talbi vond. De middenvelder kopte de bal in doel en zorgde voor de gelijkmaker.

Bij Lierse, dat eerder dit seizoen al met zware cijfers verloor van Jong Genk, kwam het maar niet op gang. De ploeg leek maar niet tot kansen te gaan komen, maar wist op een belangrijk moment dan toch te scoren. Net voor rust liet doelman Nick Shinton zich verrassen bij een corner en kopte de boomlange Rocha de 2-1 in doel.

Nicky Hayen greep tijdens de rust in en de Japanner Shion Homma op het veld. Net zoals tegen Standard SL16 wist die meteen wat schwung in de partij te brengen en zorgde hij met enkele goede acties ook voor gevaar.

Lierse leek niet meteen tot een doelpunt te gaan komen, maar kon alweer profiteren van een individuele fout. Bij een schot van Tabekou kon Shinton opnieuw niet overtijgend ingrijpen. De flankaanvaller bedankte daarvoor en schoot in de herneming de 3-1 in doel. Beide ploegen kregen daarop nog enkele uitstekende kansen om tot scoren te komen, maar het doelpunt kwam er niet. Het bleef 3-1.