'Schreuder en Ten Hag willen beide Benfica-doelman Vlachodimos'

'Schreuder en Ten Hag willen beide Benfica-doelman Vlachodimos'

21-08-2022 18:44 Laatste update: 18:54

Het Ajax van Alfred Schreuder heeft belangstelling voor Odysseas Vlachodīmos. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Ook Manchester United denkt aan de gewilde doelman van Benfica.

Vlachodimos is al jaren een vaste waarde bij Benfica en staat in de laatste anderhalve week van de transferperiode open voor een nieuwe uitdaging. Die ligt mogelijk in Amsterdam: Ajax ziet in de Duits-Griekse doelman een potentiële versterking. Het huidige keepersbestand bestaat uit Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter.

Ook Manchester United heeft hem op de korrel. Vlachodimos zou op een lijstje staan met drie andere keepers, waaronder Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach). Een deal met Benfica is volgens Romano afhankelijk van het budget dat Erik ten Hag en de zijnen nog over hebben. Voor Ajax-aanvaller Antony zou honderd miljoen euro betaald kunnen worden.

Makkelijk wordt het niet om Vlachodimos weg te kapen uit Lissabon. Hij is een sleutelspeler voor Benfica. Het is nog onduidelijk hoeveel Vlachodimos zou moeten kosten.