Club Brugge wint West-Vlaamse derby tegen KV Kortrijk met 2-1

21-08-2022 15:30
19

De landskampioen ontving zondag KV Kortrijk in het Jan Breydel. Na een smeekbede van de supporters van Club Brugge om hun sterspeler Hans Vanaken in Brugge te houden, begon Club sterk aan de partij.

Na vier minuten stond het al 1-0 in de West-Vlaamse derby. Zomeraanwinst, Ferran Jutgla, scoorde zijn tweede doelpunt van het seizoen, en met ook al twee assists op zijn naam heeft de Spanjaard meteen indruk gemaakt in de Jupiler Pro League

Eerste helft
Club Brugge bleef dominant en creëerde veel kansen, toch kon Kortrijk tegen de gang van het spel in gelijk maken na goed werk van Kristof D’haene. Hij omspeelde Clinton Mata en legde hem panklaar voor de eerste van Pape Habib Gueye. Een counter van Kv Kortrijk betekende meteen een doelpunt voor de Kerels. Een dominante eerste helft van Club Brugge kreeg op die manier toch een deuk. Wat KV Kortrijk in de laatste drie duels niet lukte - scoren in het Jan Breydel - deed het zondag na een half uur.

Brugge had door dat het opnieuw vol aan de bak moest. Club Brugge bleef creëren en Casper Nielsen bracht voor de rust nog gevaar met een paar afstandsschoten. Club Brugge en Kortrijk leken te gaan rusten met een gelijke stand. Veel kansen en veel dominantie vertaalden zich uiteindelijk dan toch in een voorsprong. Bjorn Meijer kon net voor de rust na een corner de 2-1 binnen koppen. Op die manier kroop Club Brugge toch met een goed gevoel de kleedkamer in.

Tweede helft
Kortrijk kwam sterk uit de kleedkamer en begon kansen bijeen te voetballen. Avenatti kon de bal rond de 65e minuut bijna binnenkoppen. Een eerste echt grote kans van de tweede helft Simon Mignolet kon met een knappe parade de voorsprong van Club Brugge behouden. Noa Lang viel rond de 70e minuut in bij Club Brugge. Hoefkens hoopte dat de Nederlander de nodige frisse inbreng zou kunnen geven aan een Club brugge dat het toch wat lastiger had in de tweede helft. Lang viel in, maar moest na enkele minuten alweer naar de kant. Bij het trappen van een voorzet verdraaide Lang zijn enkel. Hij probeerde achteraf wel nog even verder te voetballen, maar zijn grimas sprak boekdelen.

Zo’n tien minuten voor het affluiten kon Gueye bijna de bordjes opnieuw gelijk hangen. Club Brugge was op dat moment wat uiteengevallen, geen structuur en veel gaten. Dat leidde tot een grote kans voor Kortrijk, wanneer Gueye met een knap afstandsschot op de lat van het doel trapte. Mignolet leek verslagen te zijn maar werd dus gered door het doelhout.

Nervositeit viel af te lezen van het gezicht van Hoefkens. Club Brugge werd in de slotfase van de wedstrijd teruggedrongen naar eigen doel. Kortrijk ging actief op zoek naar de gelijkmaker maar twee minuten voor affluiten kon Club Brugge met Mata op de counter trekken. Challouk raakte ongelukkig de voeten van Mata en de speler van Club ging naar de grond. De scheidsrechter leek niet te twijfelen en trok meteen de rode kaart. De VAR leek dat meer te doen en riep de scheidsrechter naar de monitor om de situatie opnieuw te bekijken. De beslissing bleef uiteindelijk toch dezelfde. Rode kaart voor Challouk dus.

In de toegevoegde tijd leek Club Brugge en Bjorn Meijer er nog eentje bij te doen. Meijer knalde de bal in doel, maar in de aanloop van het doelpunt stond de doelpuntenmaker buitenspel. Doelpunt afgekeurd en de wedstrijd eindigde dus met een 2-1 overwinning van de landskampioen. Kortrijk blijft met lege handen achter na toch een sterke tweede helft te spelen met de meeste kansen voor de Kortrijkzanen.