‘Standard zal anders voor de dag komen in het duel met Oud-Heverlee Leuven’

‘Standard zal anders voor de dag komen in het duel met Oud-Heverlee Leuven’

21-08-2022 15:02

Op zondag speelt Standard tegen Oud Heverlee Leuven op de vijfde speeldag van het seizoen. Dat betekent een duel tussen de nummer dertien en nummer negen in de stand. Ronny Deila, trainer van Standard, is van plan om toch een aantal wijzigingen door te voeren in de hoop drie punten te halen tegen OHL. 

In een gesprek met Sudinfo blikt de trainer van Standard vooruit op het duel van zondag. Standard gaat zondag met een nieuwe ploeg spelen tegen Leuven, in de hoop de draad weer op te pakken na de 4-2 nederlaag in Westerlo.

Er zouden wel eens twee jonge Rouches kunnen aantreden tegen Leuven. Balikwisha, met zijn visie, is de meest waarschijnlijke om de geschorste Selim Amallah te vervangen. Dit zou de eerste start van de creatieve speler bij Standard worden. Van Nathan Ngoy wordt verwacht dat hij aan de rechterkant van de verdediging speelt met Kostas Laifis en Noë Dussenne.

De andere grote verandering op zondag zal de tactische opstelling zijn die de Noorse mentor heeft bedacht. "Ik heb altijd gezegd: als je goed verdedigt, heb je een kans om te winnen. Dit zijn de woorden van Ronny Deila vlak na de nederlaag in Westerlo. Met negen tegendoelpunten in slechts vier wedstrijden kan Standard niet meteen rekenen op een onklopbare defensie. Het is tijd voor een verandering, dat gaf ook Deila aan. De overgang naar drie achterin zou ervoor moeten zorgen dat Standard achterin steviger voor de dag zou komen.