Probleem voor Schreuder: 'Antony heeft last van transferitis & ontbreekt bij Ajax'

Probleem voor Schreuder: 'Antony heeft last van transferitis & ontbreekt bij Ajax'

21-08-2022 12:59

Ajax-trainer Alfred Schreuder doet zondag geen beroep op Antony in de uitwedstrijd tegen Sparta in de Eredivisie. De Braziliaanse international heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Manchester United. Antony wordt op zijn plek vervangen door Steven Berghuis.

Dat melden Voetbal International en De Telegraaf. Antony ontbrak de laatste dagen al op de training, nadat een bod van tachtig miljoen euro van United werd afgewezen. The Times schreef zondagochtend dat Ajax spoedig een nieuw voorstel van liefst honderd miljoen verwacht. Volgens VI en De Telegraaf wil de Nederlandse kampioen hem nog steeds niet laten gaan 'en zeker niet voor minder dan honderd miljoen'.

Antony zei zaterdag nog in de ochtendkrant dat bij Ajax blijven geen straf is, maar de 22-jarige dribbelaar wil wél dat Ajax op z'n minst om tafel gaat met United. In het uiterste geval komt hij tot 1 september niet meer in actie, maar de Amsterdammers verwachten dat hij zich - mede door het WK - daarna snel over de teleurstelling zal zetten. Schreuder heeft een goede band met Antony en zal met hem in gesprek gaan.

Door de afwezigheid van Antony krijgt Berghuis de kans om zich te laten zien tegen Sparta. De ex-Feyenoorder was in de eerste wedstrijden van het seizoen het kind van de rekening door de grote concurrentie op het middenveld en in de aanval.

De aftrap op Het Kasteel is om 14.30 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s