Steun voor United-transfer 'Bij Man City zou niemand aan hem twijfelen'

Steun voor United-transfer 'Bij Man City zou niemand aan hem twijfelen'

21-08-2022 14:13
1

Wayne Rooney heeft het opgenomen voor Lisandro Martínez. De Argentijnse verdediger ligt onder vuur na de harde 4-0 nederlaag tegen Brentford, maar het clubicoon van The Mancunians vindt de kritiek te makkelijk.

Onder anderen analisten Gary Neville, Jamie Redknapp en Jamie Carragher waren hard in hun oordeel: de 1.75 meter lange Martínez heeft niets te zoeken in het centrum van de defensie bij United. Rooney is het daar niet mee eens. 'Martínez ligt serieus onder een vergrootglas, maar ik denk dat hij de potentie heeft om een succes te worden', schrijft de voormalig aanvaller in zijn column in The Times.

'Als je Martínez bij Manchester City neerzet, zou niemand aan hem twijfelen. Fernandinho schitterde in sommige gevallen als centrumverdediger bij City en Javier Mascherano deed het geweldig bij Barcelona. Geen van die twee is erg lang', vervolgt Rooney. 'Het gaat erom dat je in een ploeg speelt met de juiste speelstijl. Hoe sneller Erik ten Hag Hag zijn structuur en speelwijze kan doorvoeren, hoe makkelijker het wordt voor Martínez.'

'Wat hij nodig heeft, is een elftal dat domineert in balbezit en hoog op het veld speelt, zodat hij gebruik kan maken van zijn kwaliteit om het spel te lezen en van zijn voetballende kwaliteiten', besluit Rooney.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie