Matchwinnaar Heynen ziet een ander KRC Genk: Daar mogen we trots op zijn

Matchwinnaar Heynen ziet een ander KRC Genk: "Daar mogen we trots op zijn"

21-08-2022 10:30

KRC Genk heeft zaterdag haar vierde overwinning op rij in de Jupiler Pro League gehaald en dat heeft het onder meer te danken aan matchwinnaar Bryan Heynen. In de 2-1-winst tegen Cercle Brugge schreef Heynen beide Genkse goals op zijn naam. Na de wedstrijd stond de Genkse kapitein voor de micro van Sporza.

Ondanks zijn twee doelpunten schreef Heynen de overwinning toe aan de prestatie van de hele ploeg. Bij die ploeg is er volgens Heynen veel veranderd ten opzichte van vorig seizoen, waar Genk zich pas op de laatste speeldag kon plaatsen voor Play-Off 2. "We wisten dat we met een reactie moesten komen na vorig seizoen", zei Heynen die vindt dat zijn ploeg daar tot nu toe in geslaagd is. "We mogen er trots op zijn dat we met een reactie komen."

Volgens Heynen speelt de nieuwe Genkse trainer Wouter Vrancken een belangrijke rol in het 'nieuwe' KRC Genk. "Hij en zijn staf leveren heel goed werk. Ze zijn heel duidelijk in de visie die ze willen overbrengen naar ons", zei Heynen. We hebben nog altijd een jonge groep met minder ervaring dan andere ploegen, daardoor zijn er heel duidelijke richtlijnen nodig."

Genk telt net als Antwerp twaalf punten. The Great Old speelde wel een wedstrijd minder, maar komt dit weekend niet in actie. De wedstrijd van Antwerp tegen Union werd verplaatst vanwege het Europese programma.