SK Beveren kan opnieuw niet winnen, RWDM pakt wel volle buit

21-08-2022 10:00 Laatste update: 10:04

Op speeldag 2 in de Challenger Pro League heeft SK Beveren in eigen huis gelijkgespeeld tegen Virton. RWDM wist wel te winnen, tegen Dender pakten de Brusselaars hun eerste driepunter.

Ongetwijfeld niet de verhoopte start voor SK Beveren: na twee speeldagen konden de Waaslanders nog niet winnen. Na een 1-0-nederlaag bij Beerschot op de eerste speeldag kwam Beveren nu niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Virton. De ploeg van trainer Wim De Decker kwam twee keer op voorsprong, maar gaf die ook twee keer weg. Aan de rust stond het 2-1 en dat leek ook de eindstand te worden, tot dat Karim Ilunga in minuut 91 nog gelijkmaakte voor Virton. Beveren miste ook twee strafschoppen.

RWDM heeft wel haar eerste driepunter van het seizoen beet. Op speeldag 1 speelde het gelijk tegen Virton, maar zaterdag vond het aansluiting met de top van het klassement na 1-0 winst tegen promovendus Dender. Het was ex-KAA Gent en -Westerlo-speler Gilles Ruyssen die vijf minuten voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

Zondag neemt Lommel SK het op tegen RSCA Futures. Lierse Kempenzonen ontvangt Club NXT.