Dortmund lijdt krankzinnige nederlaag in Bundesliga, Casteels redt strafschop

20-08-2022 18:08
1

Borussia Dortmund heeft een bizarre nederlaag geleden in de Bundesliga. Bij Schalke 04, dat gelijkspeelde tegen VfL Wolfsburg, vertolkte Simon Terodde een negatieve hoofdrol.

BVB - met Thomas Meunier en Thorgan Hazard op de bank - kwam op slag van rust op voorsprong door een doelpunt van Julian Brandt, gevolgd door de 2-0 van Raphaël Guerreiro. Werder Bremen lag knock-out in de touwen, maar drie goals in de laatste zes minuten (!) zetten de wedstrijd volledig op zijn kop. Oliver Burke maakte in de 95ste minuut de 2-3. Hazard stond toen al binnen de lijnen.

Terodde faalt en faalt weer
In Wolfsburg was de hoofdrol voor Terodde. De spits had vorig seizoen met dertig goals een groot aandeel in het kampioenschap van Schalke 04, maar liet zaterdagmiddag twee uitgelezen kansen liggen om zijn eerste Bundesliga-goal van het seizoen te maken.

Terodde werd kort voor rust onreglementair aangepakt door Micky van de Ven, kreeg een penalty en ging zelf achter de bal staan, maar faalde. Omdat Koen Casteels volgens scheidsrechter Felix Zwayer de vlug van zijn doellijn was gekomen, kreeg Terodde een herkansing. Ook zijn tweede penalty hielp hij om zeep.