De Mos adviseert Van Gaal: 'Niet De Ligt, maar Obispo met Oranje naar het WK'

De Mos adviseert Van Gaal: 'Niet De Ligt, maar Obispo met Oranje naar het WK'

20-08-2022 17:01
8

Aad de Mos dicht Armando Obispo nog altijd een grotere carrière toe dan Matthijs de Ligt. Als de analist moet kiezen zou hij eerder de PSV-verdediger meenemen naar het WK in Qatar dan de mandekker van Bayern München.

De Mos voorspelde al in 2017 dat Obispo beter zou worden dan De Ligt. Een uitspraak waarmee hij de laatste jaren weleens om de oren is geslagen. "Dat is de papegaaienwereld, de voetballerij", stelt de oud-trainer van Ajax en PSV bij VTBL. Hij staat desondanks nog steeds achter zijn woorden.

"De Ligt heeft niet uitgeblonken bij Juventus en nu komt hij ook weer te kort bij Bayern München", vertelt De Mos. "Hij speelt ook niet in het Nederlands elftal. Obispo is een laatbloeier. Hij heeft een verschrikkelijk goed linkerbeen, kan heel goed verdedigen, heeft snelheid en kan koppend scoren. Hij gaat De Ligt voorbij. Daar zoeken we ook naar, want we zitten bij het Nederlands elftal met problemen", doelt hij op het feit dat veel Oranje-spelers momenteel geen basisspeler zijn bij hun club.

"Klaassen, Berghuis, Gravenberch, De Ligt, Memphis en Frenkie de Jong spelen niet", aldus De Mos. "En Obispo speelt op dit moment uitstekend. Die jongen heeft natuurlijk wat pech gehad met blessures en heeft ook niet het vertrouwen gekregen van Roger Schmidt, die zijn eigen spelers haalde", doelt hij op André Ramalho. "Ruud van Nistelrooij maakte nu ook de fout door Teze en Obispo uit elkaar te halen. Dat had ik niet gedaan. Ik zou tegen Rangers toch op hen terugvallen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie