Galatsaray ziet af bij promovendus, invaller Mertens en co winnen wel

20-08-2022 13:37

Dries Mertens heeft zijn eerste zege als speler van Galatasaray beet. De Rode Duivel viel vrijdag in tegen Ümraniyespor en zag Bafétimbi Gomis uitgroeien tot de held van Galatasaray. Vlak voor het einde van de match zette de Fransman de 0-1 eindstand op het bord.

Het debuut van Mertens vorige week was er een om snel te vergeten. Galatasaray verloor immers thuis met 0-1 van Giresunspor. De Rode Duivel viel pas twaalf minuten voor het einde in, maar kon een nederlaag niet vermijden.

Bijna kopbaldoelpunt
Zaterdag gingen Mertens en co op bezoek bij Ümraniyespor. Ook tegen de promovendus begon Mertens op de bank. Daar bleef hij één helft zitten. Meteen na de rust mocht onze landgenoot zijn opwachting maken. In de 70e minuut opende hij bijna zijn rekening in Turkije, maar de doelman keerde zijn kopbal.

Tegen Ümraniyespor had Galatasaray het knap lastig en het mocht blij zijn dat een doelpunt van de thuisploeg werd afgekeurd. Zo bleef het 0-0 en kon een andere invaller Galatasaray de zege bezorgen. Gomis kreeg in de 86e minuut de bal buiten de zestien. De Fransman draaide richting doel, haalde gericht uit en bezorgde de bezoekers de volle drie punten.

Galatasaray staat voorlopig derde in de stand. Het pakte zes uit negen.