Stam ziet Maguire worstelen: 'Harry kan beter dan wat hij heeft laten zien'

Stam ziet Maguire worstelen: 'Harry kan beter dan wat hij heeft laten zien'

20-08-2022 11:01
2

Jaap Stam denkt dat Harry Maguire tijd nodig heeft om zich aan te passen aan de tactiek van Erik ten Hag bij Manchester United. De 29-jarige verdediger is regelmatig het mikpunt van spot onder de fans van The Mancunians.

"Harry kan beter dan wat hij heeft laten zien bij de club", vertelt Stam in gesprek met Safebettingsites. "De manager vraagt dingen van hem waar hij misschien niet aan gewend is. Het vraagt tijd om het vertrouwen te krijgen dat je dat kunt uitvoeren. Nu speelt United ook nog maar met één controleur in plaats van twee, dat maakt het ook moeilijker. Het is makkelijker voor de tegenstander om druk te zetten."

Stam denkt ook dat zijn teamgenoten meer kunnen betekenen voor de Engels international. "Het is belangrijk dat de spelers om hem heen, de andere verdedigers maar ook de middenvelders, hem helpen en hem opties bieden. Diogo Dalot moet Maguire helpen als rechtsback, onder meer door de juiste posities in te nemen. Dat helpt hem vaak niet", stelt de Nederlandse ex-verdediger.

Stam benadrukt dat Maguire zelf niet vrijuit gaat. "Soms maakt hij defensief niet de juiste keuzes. Maar dat geldt ook voor veel spelers om hem heen." Volgens Engelse media staat de basisplaats van de aanvoerder op de tocht. Mogelijk kiest Erik ten Hag tegen Liverpool voor Raphaël Varane naast Lisandro Martínez.

De Argentijn krijgt ook nog een tip mee. "Je hoeft niet altijd lang te zijn om een goede verdediger te zijn, ook niet in de Premier League. Als je maar slim bent. Wel moeten ze een oplossing vinden voor standaardsituaties en hoge ballen, want tegen sterke spitsen kan hij de kopduels verliezen."