'Koundé kan nog niet spelen voor Barça door besluit Busquets en Piqué'

'Koundé kan nog niet spelen voor Barça door besluit Busquets en Piqué'

20-08-2022 10:33
1

Sergio Busquets is bezig aan zijn laatste seizoen bij FC Barcelona. De 34-jarige middenvelder is van plan om zijn aflopende contract uit te dienen en daarna afscheid te nemen van de Catalanen en het Spaanse team, meldt althans Cadena COPE.

Busquets debuteerde in 2008 bij Barça en is sindsdien een vaste waarde in Camp Nou. Vanwege de financiële problemen ging de clubleiding met hem in gesprek om zijn salaris tijdelijk te verlagen, maar daar werkt de controleur niet meer aan mee. Na vijftien seizoenen trekt de huidige aanvoerder de deur bij Barcelona achter zich dicht. Of hij een punt achter zijn carrière zet of een nieuw avontuur aangaat, is niet duidelijk.

Busquets werkte vorig jaar nog wel mee aan een salarisverlaging, net als veel van zijn teamgenoten. Hij speelde tot dusver liefst 681 wedstrijden voor Barça. Alleen Xavi (767) en Lionel Messi (778) kwamen vaker in actie voor Blaugrana.

Koundé nog niet inzetbaar
Volgens Diario Sport zijn ook de gesprekken met Gerard Piqué over een salarisverlaging vastgelopen, nadat eerder Frenkie de Jong al niet van plan was om Barça weer tegemoet te komen. Dat betekent slecht nieuws voor Jules Koundé. De Franse verdediger is zondag ook tegen Real Sociedad vermoedelijk niet inzetbaar. Hij is nu afhankelijk van uitgaande transfers van spelers als Sergiño Dest en Memphis Depay of Pierre-Emerick Aubameyang.