'Ajax neemt afscheid van miljoenenaankoop: Ghanees hard op weg naar Everton'

'Ajax neemt afscheid van miljoenenaankoop: Ghanees hard op weg naar Everton'

19-08-2022 22:12 Laatste update: 22:13

Ajax gaat ook afscheid nemen van Mohammed Kudus. De 22-jarige Ghanees staat op het punt om op huurbasis de overstap te maken naar Everton, dat tevens een optie tot koop bedingt. Dat melden The Times-verslaggever Paul Joyce en transferexpert Fabrizio Romano vrijdagavond.

Kudus kwam in de zomer van 2020 naar Ajax, dat hem voor negen miljoen euro overnam van FC Nordsjaelland. De aanvallende middenvelder beleefde een stormachtige entree, maar door blessureleed stokte zijn ontwikkeling. Hoewel hij inmiddels weer helemaal fit is, lijkt een basisplaats onder coach Alfred Schreuder ver weg door de forse concurrentie.

Kudus lijkt het niet te zien zitten om nog een jaar een bijrol te vertolken bij de Amsterdammers. Daar profiteert het Everton van manager Frank Lampard nu van. Volgens Romano zijn de clubs er zo goed als uit, terwijl Kudus zelf al een persoonlijk akkoord bereikte met de Engelsen. The Toffees verloren hun eerste twee Premier League-wedstrijden tegen Chelsea (0-1) en Aston Villa (2-1) en lijken een impuls wel te kunnen gebruiken.

Vermoedelijk is Kudus niet de laatste vertrekker bij Ajax deze zomer. Manchester United wil ver gaan voor Antony, terwijl er vanuit de Premier League ook een bod is uitgebracht op Edson Álvarez. Daarnaast probeert de Nederlandse kampioen nog enkele overbodige spelers te slijten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie