Nketiah geeft Lokonga een reality check: 'Stop met zelfmedelijden en word wakker'

Nketiah geeft Lokonga een reality check: 'Stop met zelfmedelijden en word wakker'

19-08-2022 12:14
12

Er was een tijd dat Albert Sambi Lokonga lachend door het leven ging bij Arsenal, maar volgens Eddie Nketiah is die tijd voorbij. De ploegmaat van Lokonga begrijpt evenwel niet waarom het gedrag van het voormalige jeugdproduct van RSC Anderlecht is veranderd en spreekt Lokonga daarop in duidelijke taal aan.

Tegenwoordig is het mode dat alle voetbalploegen een eigen docureeks hebben. Bij Arsenal is dat niet anders. Bij de Gunners heet de reeks All or Nothing: Arsenal. Er werd onder meer gefilmd toen de spelers aten. Een gesprek tussen Nketiah en Lokonga werd opgenomen.

Nketiah begint rustig en stelt: "Jij bent veel veranderd. Vroeger was het altijd van lachen en lachen." Daarop reageert Lokonga: "Toen speelde ik." Van dat antwoord was Nketiah duidelijk niet gediend. "Dus wat, mijn vriend? Denk jij dat je de enige f*cking speler bent, die niet speelt. Stop met zelfmedelijden te hebben en word wakker." Daarna stopt het fragment dat momenteel viraal gaat op Twitter. 

Sinds de zomer van 2021 staat Lokonga op de loonlijst van Arsenal. De voorbije maanden speelde onze landgenoot almaar minder. Dit seizoen mocht hij in de eerste twee wedstrijden van de Premier League slechts één minuut opdraven. Tegen Crystal Palace viel hij vlak voor het einde van de match in.