Vanhaezebrouck na nederlaag: Hopelijk is dit een hele goede les voor sommigen

Vanhaezebrouck na nederlaag: "Hopelijk is dit een hele goede les voor sommigen"

19-08-2022 09:00 Laatste update: 09:02
16

KAA Gent kon donderdag een goede stap zetten richting de groepsfase van de Europa League. De Buffalo's schoven echter uit tegen AC Omonia Nicosia. De troepen van Hein Vanhaezebrouck verloren met 0-2 en zijn zo verder af van de Europa League dan vooraf verwacht werd.

Vanhaezebrouck stond na de wedstrijd de pers te woord en stak zijn teleurstelling niet weg. "We staan nu dichter bij de Conference League dan bij de Europa League, dat was niet de bedoeling voor de wedstrijd." Vanhaezebrouck stelde dat zijn ploeg Omonia misschien onderschat heeft of dat ze zichzelf overschat hebben. "Misschien zijn we niet zo goed als we denken."

De T1 van Gent wees erop dat de Buffalo's een teleurstellende eerste helft speelden. "Er was te weinig drive, veel te slap verdedigd, veel te weinig druk op de bal, veel te weinig spelers die aan de bal iets brachten", aldus Vanhaezebrouck die wel een ander Gent uit de kleedkamer zag komen voor de tweede helft.  "Maar we vergeten om te scoren, want anders hadden we dit nog kunnen omdraaien." 

Een groot verschil tussen de eerste en de tweede helft dus volgens Vanhaezebrouck, maar dat zou niet mogen volgens de Gentse leermeester. "Dat kunnen we alleen onszelf verwijten. Dat zal hopelijk een hele goede les zijn voor sommigen", aldus Vanhaezebrouck.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie