Antwerp sleept in slotfase nog gelijkspel uit de brand tegen Basaksehir

18-08-2022 21:38
37

Royal Antwerp FC ging op bezoek bij het Turkse Basaksehir in de heenwedstrijd van de voorronde van de Conference League. Antwerp kon in de slotfase nog een gelijkspel uit de brand slepen: 1-1.

Antwerp zag dat de thuisploeg een eerste kans kon creëren, maar The Great Old was het gevaarlijkst. Ekkelenkamp kon zijn schot niet tussen de palen plaatsen. Vervolgens was het Frey die een schot kon lossen. De beste kans voor rust was echter voor de Turken, maar Okaka zag zijn hak naast het doel verdwijnen. Vlak voor rust kreeg Ekkelenkamp nog een goede kans op 0-1, maar die trapte op Babacan.

Na rust kwam het moment voor Radja Nainggolan. De middenvelder haalde van ver uit, maar doelman Babacan kon het schot nog net uit zijn doel halen. Vlak daarna kwam Basaksehir op voorsprong. In de 54e minuut was het Mounir Chouiar die het leer knap in de verste hoek kon plaatsen, 1-0. The Great Old kon vervolgens moeilijk een vuist maken tegen het goed georganiseerde Basaksehir.

Pas in de slotfase viel de gelijkmaker alsnog uit de lucht. Centrale verdediger Almeida kopte een voorzet van Vines erg knap binnen, 1-1. Mark van Bommel noteert zo een negende ongeslagen wedstrijd op rij. Volgende week staat de return in de Bosuil op het programma.