Europa League heel ver weg voor KAA Gent na nederlaag tegen Omonia

18-08-2022 22:18 Laatste update: 22:21
71

KAA Gent nam het in de heenwedstrijd van de voorronde van de Europa League op tegen het Cypriotische Omonia Nicosia. Het werd uiteindelijk een dramatische avond voor KAA Gent. Omonia won met 0-2 in de Ghelamco Arena.

In de beginfase nam de uitploeg verrassend het initiatief. De Cyprioten hadden veel balbezit en drukten de Buffalo’s achteruit. Na tien minuten stak KAA Gent dan toch eens zijn neus aan het venster met een schot voorlangs. Na twintig minuten was het prijs voor de uitploeg. Charalampous zette de uitploeg verdiend op voorsprong.

0-1 was ook de ruststand en Hein Vanhaezebrouck bracht na de pauze Vadis Odjidja in het veld. De Buffalo’s startten alvast beter en Cuypers kopte op de paal. Twintig minuten voor tijd was het weer Cuypers die de gelijkmaker liet liggen. KAA Gent kreeg nu wel kansen, maar ook Depoitre kon niet scoren.

Vervolgens een mooi moment. Roman Bezus kwam in het veld en kreeg een staande ovatie van de KAA Gent-aanhang. De Oekraïner kreeg ook meteen de mogelijkheid om er 0-2 van te maken, maar hij schoot volledig naast. Een kwartier voor tijd was het dan toch prijs. Omonia maakte er 0-2 van via invaller Barker.

Tien minuten voor tijd maakte Hong bijna de aansluitingstreffer, maar doelman Fabiano redde knap. De eindstand bleef zo bij 0-2 en daardoor lijkt kwalificatie voor de Europa League heel ver weg voor KAA Gent. Bij uitschakeling gaan de Buffalo's naar de Conference League.