'RSC Anderlecht shopt bij Palmeiras en haalt jonge verdediger Freitas in huis'

'RSC Anderlecht shopt bij Palmeiras en haalt jonge verdediger Freitas in huis'

18-08-2022 10:44
27

RSC Anderlecht is goed op weg om Joshua Zirkzee in huis te halen, maar stopt daar niet. Ook verdedigend wil het er nog wat bij en heeft het de hoop gevestigd op de komst van Lucas Freitas.

De Braziliaanse journalist Venê Casagrande weet namelijk dat paars-wit het vizier heeft gericht op Freitas, die in eigen land momenteel uitkomt voor Palmeiras. Daar wist de 21-jarige centrale verdediger indruk te maken op Anderlecht.

De club hoopt Freitas deze zomer dan ook nog in huis te kunnen halen. Het gaat dan om een uitleenbeurt richting Anderlecht, waarin ook een aankoopoptie is voorzien. Als hij in zeventig procent van de wedstrijden in actie komt, wordt die optie ook automatisch geactiveerd.

De 21-jarige Freitas begon met voetballen bij Flamengo en trok al op jonge leeftijd richting Spanje, waar hij zou uitkomen voor Real Valladolid. Daar speelde hij één partij voor het A-elftal alvorens afgelopen zomer terug te keren naar Brazilië. Na één seizoen in zijn thuisland gespeeld te hebben kan hij nu opnieuw beginnen aan een Europees avontuur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie