OFFICIEEL: Japanner Okazaki tekent bij STVV: “Daar heeft het team nood aan”

OFFICIEEL: Japanner Okazaki tekent bij STVV: “Daar heeft het team nood aan”

18-08-2022 07:30 Laatste update: 19-08-2022 18:45
3

Na het uitvallen van Daichi Hayashi kan men bij STVV een nieuwe spits goed gebruiken. De Kanaries zoeken al even naar een nieuwe aanvallende pion, maar hebben die met Shinji Okazaki mogelijk al rondlopen op de trainingsvelden.

De 36-jarige aanvaller traint al even mee bij STVV, waar hij flink wat indruk wist te maken. Onder andere coach Bern Hollerbach raakte overtuigd en volgens Het Belang van Limburg heeft men bij STVV ook besloten om de transfervrije Okazaki een contract aan te bieden. Al is er van een akkoord voorlopig nog geen sprake.

Okazaki kwam al 119 keer uit voor zijn land en maakte vooral naam bij Leicester City, waarmee hij in 2016 kampioen werd. Hij kwam tot 2019 uit voor de Engelse club en speelde uiteindelijk in Duitsland nog voor VfB Stuttgart en Mainz. De laatste jaren vertoefde hij in Spanje. Hij verdedigde er de kleuren van Malaga, Huesca en Cartagena. Bij STVV moet hij het uitvallen van onder andere Hayashi oplossen.

Update: STVV heeft de komst van Shinji Okazaki bekendgemaakt. "Okazaki voegt dat tikkeltje extra toe aan de huidige kern", zegt technisch directeur André Pinto op de webstek. “Shinji heeft natuurlijk bergen internationale ervaring. We rekenen erop dat hij dit deelt met de andere spelers, en zo onze ploeg naar een hoger niveau tilt. Daarnaast rekenen we uiteraard op Shinji om doelgevaar te creëren. Daar heeft ons team nood aan, zeker na het uitvallen van Hayashi."