OFFICIEEL: Eupen gelooft in talent van middenvelder met tien minuten bij PSG

OFFICIEEL: Eupen gelooft in talent van middenvelder met tien minuten bij PSG

17 augustus - 17:01 Laatste update: 17:26
4

KAS Eupen heeft zaakjes gedaan met het grote Paris Saint-Germain. Met Nathan Bitumazala maakt een talentvolle middenvelder de overstap van de lichtstad naar onze Oostkantons.

In eerste instantie communiceerde enkel PSG over de transfer, nadien deed Eupen dat zelf ook. De kampioen uit Parijs kondigt aan dat het met Bitumazala een jeugdproduct andere oorden ziet opzoeken. De jongeling stroomde in 2015 in bij de Parijse academie en mocht er in 2020 zijn eerste profcontract ondertekenen. In september 2021 volgde zijn hoogtepunt tot nu toe: in het Ligue-1-duel tegen Clermont FC mocht Bitumazala tien minuten invallen, meteen goed voor zijn debuut.

Daarna kon de jonge Fransman zich evenwel niet doorzetten bij PSG. Op zijn negentiende drong een vertrek zich daarom op. Daar heeft Eupen nu graten in gezien. Voor hoeveel jaar Bitumazala tekent aan de Kehrweg, is voorlopig nog niet bekend. Hij moet Bernd Storck en co helpen om degradatie te voorkomen. Na vier speeldagen bengelt Eupen al gevaarlijk onderaan, met slechts drie punten op de teller.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie