Van Bommel moet schuiven: Antwerp trekt zonder heel wat stootkracht naar Istanbul

Van Bommel moet schuiven: Antwerp trekt zonder heel wat stootkracht naar Istanbul

17-08-2022 15:28
9

Twee achter de kiezen, nog één te gaan. Als Royal Antwerp FC ook Istanbul Basaksehir weet uit te schakelen in de voorrondes van de Conference League, is het (eindelijk) verzekerd van een stekje op het hoofdtoernooi. Ondanks de vlekkeloze seizoensstart reist Mark van Bommel wel met enkele kopzorgen af naar de Turkse hoofdstad.

Die worden niet veroorzaakt door de resultaten, want die zijn simpelweg perfect, maar wel door de recente blessurelast die Antwerp pijn doet. Zo staat Michel-Ange Balikwisha zeker een langere periode aan de kant door een spierblessure. Ook Viktor Fischer en Anthony Valencia, twee andere buitenspelers, zijn op de sukkel met hun lichaam. Als klap op de vuurpijl is Vincent Janssen geschorst door een drievoudige gele kaart.

Daardoor heeft Van Bommel niet al te veel offensieve troefkaarten meer over, zo blijkt ook uit zijn wedstrijdselectie voor het Europese duel bij Basaksehir. In zijn 21-koppige kern zijn met Michael Frey en Koji Miyoshi slechts twee aanvallers vertegenwoordigd. Voor het overige zal The Great Old moeten rekenen op jongens als Jurgen Ekkelenkamp, Pieter Gerkens en Radja Nainggolan om stroomstoten vanuit het middenveld te geven én mikken op een clean sheet met haar verdediging, die wel op volle sterkte staat.

De selectie van Antwerp voor de verplaatsing naar Basaksehir
Doelmannen: Butez, De Wolf, Devalckeneer
Verdedigers: De Laet, Vines, Avila, Alderweireld, Van Den Bosch, Bataille, Krasniqi, Pacho, Almeida
Middenvelders: Nainggolan, Verstraete, Yusuf, Gerkens, Ekkelenkamp, Scott, Vermeeren
Aanvallers: Miyoshi, Frey

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie