Mooie actie: truitjes uit carrière van overleden Berrier geveild voor goede doel

Mooie actie: truitjes uit carrière van overleden Berrier geveild voor goede doel

17 augustus - 14:31
0

Het is iets meer dan een jaar geleden dat Franck Berrier jammerlijk het leven liet. De gewezen spelmaker van KV Oostende, Standard Luik en SV Zulte Waregem kreeg een fatale hartstilstand bij een wedstrijdje padel. Als memoriam komt zijn omgeving nu met een warme actie voor het goede doel.

De komende dagen zullen de truitjes die Berrier doorheen zijn gehele loopbaan verzameld heeft, onder de hamer gaan. Het gaat daarbij niet enkel over zijn eigen shirts, maar ook die van de vele tegenstanders die hij als voetballer tegenover zich heeft gekregen. Via een veiling hoopt men zoveel mogelijk geld in te zamelen. Onder meer oud-club Oostende en de Pro League zetten hun schouders onder het project.

De opbrengst van de actie zal integraal voortvloeien naar de Belgische Cardiologische Liga. Dat is uiteraard geen toevallige keuze, aangezien Berrier zelf aan hartfalen bezweek en ook in zijn actief voetbalcarrière al gedwongen werd te stoppen door hartproblemen. Daardoor kon hij nooit wedstrijden betwisten voor KV Mechelen, waar hij in 2019 nog een overeenkomst had ondertekend. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie