'FC Barcelona wil salaris doorbetalen om vertrek aantrekkelijker te maken'

'FC Barcelona wil salaris doorbetalen om vertrek aantrekkelijker te maken'

17 augustus - 14:09
0

Samuel Umtiti moet de volgende speler worden die FC Barcelona verlaat. De Catalaanse grootmacht onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om de Franse verdediger uit te zwaaien, schrijft Diario Sport.

Het is voor zowel Barça als Umtiti helder dat het beter is om uit elkaar te gaan. De wereldkampioen van 2018 is blessuregevoelig en komt niet voor in de plannen van trainer Xavi, maar de laatste maanden komt het maar niet van een breuk. Dat heeft te maken met het aanzienlijke salaris van Umtiti, die bovendien nog vier jaar vastligt in Camp Nou.

Barcelona onderzoekt nu de mogelijkheden om Umtiti alsnog van de hand te kunnen doen. Contractontbinding zou betekenen dat zijn salaris tot medio 2026 uitbetaald moet worden en dat is onbespreekbaar voor de noodlijdende club. Voor Barça is het wel een optie om een deel van het salaris door te betalen als Umtiti onderdak vindt bij een andere club.

Olympique Lyon zou één van de geïnteresseerde partijen zijn. In de Zuid-Franse stad zou Umtiti de opvolger van Jason Denayer kunnen worden, die er transfervrij de deur achter zich dicht heeft getrokken. Ondanks de ingewikkelde situatie is de relatie tussen Umtiti en de Barça-leiding nog steeds goed, weet Sport.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie