'Denayer lijkt te moeten schakelen, Torino kiest finaal voor verdediger van Ajax'

'Denayer lijkt te moeten schakelen, Torino kiest finaal voor verdediger van Ajax'

17-08-2022 14:00
4

Het ziet er definitief naar uit dat Jason Denayer niét naar FC Torino trekt. De Rode Duivel stond hoog op het verlanglijstje van de Noord-Italianen, maar die hebben hun eieren nu in het mandje van Perr Schuurs gelegd. De 22-jarige verdediger van Ajax werd woensdagochtend al gespot op Schiphol.

Volgens De Telegraaf is het papierwerk tussen Ajax en Torino inmiddels in orde. Schuurs heeft toestemming gekregen om naar Turijn te vliegen om de medische keuring te ondergaan. Daarna ligt een contract tot de zomer van 2026 voor hem klaar bij de Serie A-club. Ajax en Torino bereikten zaterdag al een akkoord over een transfersom van naar verluidt 9,5 miljoen euro vast, 3,5 miljoen euro aan bonussen en een doorverkooppercentage. Het duurde echter nog enkele dagen voor alle afspraken op papier stonden.

Inmiddels lijkt niets een transfer van Schuurs meer in de weg te staan. De Limburger kwam in de zomer van 2018 over van Fortuna Sittard en vierde met de Amsterdammers drie landstitels en twee KNVB Bekers. Hij speelde 93 duels in de hoofdmacht van Ajax, waar hij door de concurrentie van spelers als Matthijs de Ligt en Jurriën Timber echter nooit een basisplaats veroverde. Bij Torino is hij de opvolger van de naar Juventus vertrokken Bremer, die vorig seizoen verkozen werd tot beste mandekker in de laars.

Grote schoenen om te vullen dus, waar Torino in de eerste plaats ook Denayer in staat toe achtte. Uiteindelijk lijkt de Brusselaar nu toch tekort te schieten. Gezien zijn transfervrije status hoeft hij nog niet meteen te wanhopen, zo zou onder meer Valencia CF al een lijntje hebben uitgeworpen, maar intussen is het seizoen uiteraard al volop aan de gang. Ook Roberto Martinez uitte al zijn ongerustheid over het feit dat Denayer voorlopig nog steeds zonder club zit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie