Gent derde keer tegen Cypriotische tegenstander, wisselende resultaten

Gent derde keer tegen Cypriotische tegenstander, wisselende resultaten

17 augustus - 12:14
3

KAA Gent hoopt donderdag een grote stap te zetten richting de groepsfase van de Europa League. De Buffalo's ontvangen Omonoia FC. Het is de derde keer sinds het seizoen 2019 – 2020 dat Gent een ploeg uit Cyprus treft.

In het seizoen 1963 – 1964 speelde Gent voor het eerst Europees voetbal. Sindsdien speelde het 145 Europese duels, maar pas sinds kort kwam het uit tegen een ploeg uit Cyprus.

Drie jaar geleden was AEK Larnaca de eerste Cypriotische tegenstander van de Buffalo's. Gent en Larnaca speelden tegen elkaar in de derde voorronde van de Europa League. De heenmatch eindigde op een 1-1 gelijkspel. In de 88e minuut kwam Larnaca pas langzij en wiste zo een goal van Roman Yaremchuk uit. Thuis won Gent met 3-0 dankzij treffers van Laurent Depoitre en Jonathan David (2x) en ging het door naar de volgende ronde. Gent haalde uiteindelijk ook de groepsfase van het toernooi en werd pas later uitgeschakeld door het Italiaanse AS Roma in de tweede ronde.

Voor de andere Cypriotische tegenstander van Gent in Europa moeten we slechts terugkeren tot 2021. Toen namen de Buffalo's het in de groepsfase van de Conference League op tegen Anorthosis Famagusta. Op speeldag 2 haalde Gent het thuis met 2-0 dankzij een eigen doelpunt en een treffer van Sven Kums. In Cyprus verloor Gent met het kleinste verschil. De nederlaag zou de Buffalo's niet zuur opbreken, want ze haalden ook dat jaar de tweede ronde van een Europees toernooi. Het Griekse PAOK Saloniki zou uiteindelijk in de tweede ronde het eindstation van Gent betekenen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie