Biset begint nieuw avontuur bij Antwerp: Geen haantje de voorste

Biset begint nieuw avontuur bij Antwerp: "Geen haantje de voorste"

17-08-2022 08:29
0

Maxime Biset (36) begint aan een nieuw avontuur bij Antwerp. Hij is namelijk speler én assistent geworden bij beloftenploeg Young Reds. Woensdagavond begint hij aan de competitie in Eerste Nationale. 

Biset was vorig seizoen assistent van Brian Priske, maar gaat nu terug voetballen. "Er zijn een aantal gasten van mijn leeftijd die blijven doorgaan. Dat triggerde mij om in dit avontuur te stappen", vertelt Biset aan Het Nieuwsblad. "Na de eerste trainingen dacht ik: 'oei, waar ben ik aan begonnen'. (lacht) Het duurde geen vijf seconden vooraleer mijn spieren begonnen te verzuren. De spierkracht moest stevig worden opgetraind."

Biset moet een leider worden bij de beloften, maar is geen tafelspringer. "Ik ben zeker geen haantje de voorste. De jongeren moeten vooral zelf dingen oppikken en niet alles voorgekauwd krijgen. Ik zal alleen bijsturen of aan de handrem trekken als dat echt nodig is. En zoals voorheen zal ik een van de laatsten op het veld zijn, om eens iemand apart te nemen voor een persoonlijk gesprek."

Antwerp begint op bezoek bij Francs Borains. Biset zal in die wedstrijd nog niet spelen, want hij had de afgelopen dagen last van buikloop.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie