Geen Meunier voor Barcelona? 'Villarreal-verdediger Foyth hoog op verlanglijst'

Geen Meunier voor Barcelona? 'Villarreal-verdediger Foyth hoog op verlanglijst'

16 augustus - 20:33
5

FC Barcelona blijft de transfermarkt afspeuren naar versterkingen. De Catalanen hebben hun oog nu laten vallen op Villarreal-verdediger Juan Foyth en dat lijkt een transfer van Thomas Meunier uit te sluiten.

De ex-speler van Club Brugge komt momenteel uit voor Borussia Dortmund, waar hij zich in de kijker heeft gespeeld van Barcelona. De Catalanen zoeken nog naar een nieuwe rechtsachter en dachten daarvoor onder andere aan Meunier. Het lijkt echter niet de Rode Duivel te gaan worden, maar wel Villarreal-verdediger Foyth.

De zaakwaarnemer van Foyth, Claudio Curti, werd dinsdag door Mundo Deportivo gespot op het trainingscomplex van de Catalanen. Hij verkeerde in het gezelschap van technisch directeur Mateu Alemany. Foyth heeft een sterk seizoen achter de rug bij Villarreal. De 24-jarige Argentijn begon zijn loopbaan als centrale verdediger, maar trainer Unai Emery posteerde hem aan de rechterkant. Dat bleek een gouden zet.

Villarreal huurde hem aanvankelijk van Tottenham Hotspur, maar besloot vorig jaar om de koopoptie van vijftien miljoen euro te lichten. Momenteel heeft Foyth een transferclausule van 42 miljoen in zijn contract. Het prijskaartje vormt meteen het grootste struikelblok voor Barça. El Submarino Amarillo zal hem niet graag zien vertrekken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie