'RB Leipzig gaat recordbedrag neertellen voor nieuwe technisch directeur'

'RB Leipzig gaat recordbedrag neertellen voor nieuwe technisch directeur'

16 augustus - 11:45
1

Max Eberl is in beeld bij RB Leipzig als nieuwe technisch directeur, zo wist het Duitse BILD. Momenteel is Eberl nog actief bij Borussia Mönchengladbach, maar als de transfer rondkomt, zal Leipzig het Bundesliga-record verbreken voor een technisch directeur.

Volgens BILD zou Eberl rond de tien miljoen euro moeten kosten. Nog nooit eerder betaalde een Bundesliga-club zoveel geld voor een technisch directeur, waardoor de mogelijke transfer baanbrekend is. De transfer is niet alleen interessant vanwege het financiële plaatje, maar ook omdat de 48-jarige Eberl in Duitsland een uitstekende naam heeft als technisch directeur. Hij vervult die functie nu al veertien jaar bij Gladbach. Onder zijn leiding werkte de club zich op richting de top van de Bundesliga.

Eberl deed begin januari een stap terug vanwege gezondheidsredenen. Hij kampte met een burn-out en op een persconferentie in januari kondigde Eberl zijn (wat nu blijkt tijdelijke) afscheid aan. "Ik ben uitgeput, moe. Ik heb niet langer de kracht die deze baan van je vraagt. Er is geen gekwetste trots, geen frustratie, geen liefde. De persoon Max Eberl is moe", aldus Eberl.

Zijn contract loopt nog tot 2026 en werd niet ontbonden, maar on hold gezet. Daarom zal Leipzig met Gladbach moeten onderhandelen over een afkoopsom. Volgens BILD bedraagt die afkoopsom rond de tien miljoen euro. Leipzig hoopt de aanstelling van Eberl spoedig af te ronden. De functie van technisch directeur is namelijk al een jaar niet ingevuld. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie