'Wolverhampton haalt concurrent voor Dendoncker en breekt transferrecord'

'Wolverhampton haalt concurrent voor Dendoncker en breekt transferrecord'

16-08-2022 10:30
10

Wolverhampton staat dicht bij Matheus Nunes van Sporting Portugal. De Portugese middenvelder zou voor een recordbedrag naar Engeland gehaald worden, waar hij ploegmaat en concurrent van Leander Dendoncker zal worden. 

Transferexpert Fabrizio Romano weet dat er met de transfer een totaalbedrag van maar liefst vijftig miljoen euro gemoeid. Daarmee wordt de 23-jarige Nunes de duurste speler uit de clubgeschiedenis van Wolverhampton. Het record stond op naam van Anderlecht-spits Fábio Silva, die veertig miljoen euro kostte. Volgens Portugese media betaalt Wolverhampton 45 miljoen vast en vijf miljoen aan bonussen voor Nunes. 

Nunes heeft het aanbod van Wolves inmiddels geaccepteerd. Hij kan in Engeland voor vijf seizoenen tekenen en stapt spoedig op het vliegtuig om zich medisch te laten keuren. Daarna kan de deal officieel gemaakt worden. De Portugees brak twee seizoenen geleden door bij Sporting, nadat hij het jaar daarvoor al tot tien keer tot spelen kwam op het hoogste niveau van Portugal. 

Nunes zou wordt ploegmaat van ex-RSC Anderlecht-speler Leander Dendoncker. De 27-jarige Rode Duivel speelde al in beide wedstrijden van Wolverhampton dit seizoen. Hij stond beide keren de hele wedstrijd tussen de lijnen.