Vandevoordt rust niet op zijn lauweren bij Genk, Vandenbempt vol lof

Vandevoordt rust niet op zijn lauweren bij Genk, Vandenbempt vol lof

15 augustus - 21:01
1

KRC Genk is in bijzonder goede doen en wist ook tegen Zulte Waregem te overtuigen met een 1-4 zege. De Limburgers wisten echter opnieuw niet de nul te houden, maar toch oogst doelman Maarten Vandevoordt heel wat lof.

De jonge doelman staat al jaren te boek als een groot talent. Hij kreeg ook als jonge snaak al een basisplek bij Genk en zag enkele sterke prestaties verzilverd worden met een transfer naar RB Leipzig. Die gaat echter pas in 2024 volledig in. Dat Vandevoordt ook nu blijft presteren is volgens Peter Vandenbempt bijzonder lovenswaardig.

"In plaats van op zijn lauweren te rusten haalt hij daar toch de motivatie uit om nog beter te worden. Ik zou zeggen: in Genk schijnt de zon ook figuurlijk volop", vertelt de analist in een gesprek met Sporza.

Toch lijkt er geen twijfel over te bestaan dat Vandevoordt zijn prestaties nog zal willen opkrikken. Hij slikte dit seizoen namelijk al zeven tegendoelpunten en hield nog geen enkele keer de nul. Vorig seizoen zat hij na 47 partijen aan 72 doelpunten en hield hij elf keer de nul.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie