Enkel Teodorczyk en iconische Geels begonnen even sterk als Silva bij Anderlecht

Enkel Teodorczyk en iconische Geels begonnen even sterk als Silva bij Anderlecht

15 augustus - 20:23 Laatste update: 15 augustus - 20:23
20

Fabio Silva was afgelopen weekend alweer een uitblinker bij RSC Anderlecht en hielp met één doelpunt en één assist de Brusselaars aan winst tegen STVV. De Portugees heeft zijn start absoluut niet gemist en lijkt nu al een toptransfer te zijn.

Met vijf doelpunten en twee assists in zes partijen kan Silva nu al schitterende cijfers voorleggen bij paars-wit. Meermaals hielp hij zijn ploeg aan een overwinning en lijkt hij goed op weg om Anderlecht aan flink wat punten te gaan helpen. Daarmee kan hij het voorbeeld volgen van... Lukasz Teodorczyk.

De nu 31-jarige Pool werd in de zomer van 2016 door RSC Anderlecht naar België gehaald en bleek al meteen een topaanwinst te zijn. Net zoals Silva was hij in zijn eerste zes partijen voor paars-wit goed voor vijf doelpunten, al had hij toen één assist minder achter zijn naam staan en had hij er ook meer minuten voor nodig.

Silva en Teodorczyk doen het daarmee ook beter dan eender wie in de recente geschiedenis. We moeten al teruggaan naar 1978 om een speler met soortgelijke cijfers te vinden. Toen slaagde Ruud Geels er net zoals Silva en Teodorczyk in om na zes wedstrijden vijf keer te scoren voor paars-wit.

Rest van het seizoen
Of Silva diezelfde cijfers voor de rest van het seizoen zal kunnen voorleggen, moet de toekomst uitwijzen. Maar Geels en Teodorczyk bewezen alvast dat het mogelijk is. Zo eindigde Geels zijn eerste en enige seizoen bij Anderlecht met 25 doelpunten in 28 partijen.

Teodorczyk speelde zijn eerste seizoen uiteindelijk liefst 53 partijen en wist aarin dertig keer te scoren. Het seizoen daarop had hij na veertig partijen vijftien doelpunten achter zijn naam staan voor Anderlecht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie