VP 11: Butez is grote puntenpakker, geen transferitis voor Lang

VP 11: Butez is grote puntenpakker, geen transferitis voor Lang

15-08-2022 12:00 Laatste update: 13:40
2

Het gaat razendsnel in de Jupiler Pro League, want we zitten al aan Speeldag 4. Jean Butez speelde een sleutelrol op deze speeldag, maar ook Noa Lang mocht vieren. 

Butez als hangslot
Bij Antwerp had Jean Butez nauwelijks werk tegen Eupen, tot in de blessuretijd. De Fransman hield een gemaakte goal tegen en hield zo het maximum van de punten voor The Great Old.

Munoz assistkoning
Anderlecht gaf nagenoeg niets weg tegen STVV, op een paar afstandsschoten na. Zeno Debast speelde in een zetel en was ijzersterk in de duels. Voor Club Brugge was Abakar Sylla de revelatie. Kan hij Stanley Nsoki doen vergeten?

Bij KRC Genk speelt Daniel Munoz een weergaloos seizoensbegin. Naast vier assists pikte hij nu ook zijn goaltje mee. Op de linkerkant trok Boli Bolingoli zijn streng bij KV Mechelen, dat niet verder kwam dan een zoutloze 0-0 bij Cercle Brugge.

Koreaans dynamiet
Bij KAA Gent debuteerde Hyun-seok Hong met veel energie en een topdoelpunt. Ook Bryan Heynen liet zich zien met een knappe infiltratie en ijskoude penaltygoal. 

Union kreeg vorige week een opdoffer tegen Rangers FC, maar herpakte zich tegen KV Kortrijk. Teddy Teuma had een sleutelrol met twee doelpunten. 

Hij is nog Lang niet uitgezongen
Andreas Skov Olsen moest geblesseerd van het veld bij Club Brugge, maar Noa Lang bleek de ideale vervanger. Na enkele bleke prestaties was de Nederlander helemaal terug en zette hij ook een strafschop om.

Bij Anderlecht speelt met Fabio Silva een fenomeen. De Portugees is even doelgericht als Joshua Zirkzee, maar werkt een pak harder. Igor Vetokele is als speerpunt van Westerlo nog altijd een zeer nuttige pion en trof raak tegen Standard.