Genk blijft overtuigen en wint na leuke partij op bezoek bij Zulte Waregem

14-08-2022 22:52
29

KRC Genk zet de overwinningsreeks voort en wist ook tegen Zulte Waregem te overtuigen. Met een dubbele treffer van Heynen en ook goals van Nemeth en Munoz raakte het voorbij Essevee: 1-4.

KRC Genk kon met een goed gevoel afzakken richting West-Vlaanderen, na de knappe 4-2 zege tegen KAS Eupen. Deze keer geen Cyriel Dessers en Jhon Lucumi, maar echt nodig bleek dat duo eigenlijk ook niet te zijn.

In een aangename eerste helft begon Genk alvast bijzonder goed en wist het na tien minuten voetballen al op voorsprong te komen na een penaltydoelpunt van Bryan Heynen. De jongens van Wouter Vrancken drukten Zulte Waregem daarop nog meer naar achteren en werden beloond met een tweede doelpunt. Munoz kreeg de bal tot bij Németh, die de bal in doel kopte.

Genk leek de winst al binnen te hebben, al werd het nog even spannend toen Jelle Vossen toch voor een aansluitingstreffer zorgde. Even spannend dan, want nog geen minuut later wist Heynen met zijn tweede van de avond de 1-3 ruststand op het scorebord te zetten.

Ook in de tweede helft bleven beide ploegen voor een uiterst vermakelijke pot voetbal zorgen. Zulte Waregem probeerde een ander gelaat te tonen, maar zag Genk al snel de 1-4 scoren via Munoz. Essevee gaf zich echter niet zomaar gewonnen en ging toch nog op zoek naar een tweede treffer.

Er kwam wat nonchalance in het spel van de Limburgers, wat de thuisploeg de kans gaf om zich toch in de partij te knokken. Heel groot gevaar leverde dat echter niet meer op. Mbaye Leye bracht ook Stan Braem en Ramirez nog op het veld, al wisten zij ook niet voor een doelpunt te zorgen.

Paul Onuachu kreeg nog even de kans om zich te tonen en kreeg ook enkele goede mogelijkheden. Zijn doelpuntje kwam er niet en het bleef uiteindelijk 1-4.