Na Genk, Standard en Club Brugge pakken ook jonkies van Anderlecht punten in 1B

14-08-2022 21:52
14

Ook de RSCA Futures zijn erin geslaagd om in het seizoensbegin punten te sprokkelen. In eigen huis konden de jonge Brusselaars zich wel tonen, maar niet tot scoren komen. Het bleef 0-0.

De drie beloftenploegen in de Challenger Pro League wisten meteen punten te sprokkelen, waardoor het ook voor de jonkies van RSC Anderlecht de opdracht was om te overtuigen. Geen makkie tegen KMSK Deinze, dat bijzonder ambitieus begon aan het seizoen.

Toch was het RSC Anderlecht Futures dat het balbezit opeiste en ook voor het meeste gevaar in de partij kon zorgen. Via Michez en Butera kwamen de jonge Brusselaars zelfs bijna op voorsprong, maar de bal wilde er niet in. Deinze had het moeilijker om zich te tonen en kwam er aanvallend amper aan te pas.

Het doelpunt viel echter niet en bij de rust stond het nog steeds 0-0. Alles te herdoen dus in de tweede helft voor de twee ploegen, die op zoek gingen naar de drie punten.

De tweede helft begon vermakelijk, met twee ploegen die enkele kansjes bij elkaar wisten te spelen. Een doelpunt leek er dan toch stilaan te gaan vallen, al bleef het toch wachten op die ene echt grote mogelijkheid.

Deinze wist zich uiteindelijk toch wat meer in de partij te knokken tegen de jonkies van Anderlecht, die het fysiek wat moeilijker leken te krijgen. Jellert Van Landschoot had twintig minuten voor tijd ook de openingstreffer aan de voet, maar trapte te wild over. Koné leek ook tot scoren te komen. Zijn poging raakte de deklat.

Uiteindelijk kregen we ook geen doelpunt meer te zien en bleef het dus 0-0.