Chelsea en Tottenham spelen gelijk, negatieve hoofdrol voor trainers

Chelsea en Tottenham spelen gelijk, negatieve hoofdrol voor trainers

14 augustus - 20:39
7

De eerste editie van de Londense derby in het seizoen 2022/2023 is uitgelopen op een ongekend voetbalgevecht. Harry Kane maakte in de dying seconds de gelijkmaker (2-2), maar Thomas Tuchel en Antonio Conte eisten de hoofdrollen op.

Naast het veld van Stamford Bridge was er minimaal net zoveel te beleven als op het veld: Tuchel en Conte, de managers van respectievelijk Chelsea en Tottenham, vochten elkaar nog net niet de tent uit. Eerst na de 1-1 van Pierre-Emile Höjbjerg en na het laatste fluitsignaal ging het weer helemaal mis.

Chelsea kwam op voorsprong door een supergoal van zomeraankoop Kalidou Koulibaly, maar Spurs kwam na rust op gelijke hoogte via Höjbjerg. Conte besloot het doelpunt met wilde gebaren te vieren in de richting van de Chelsea-bank. Daar kon Tuchel niet om lachen. De twee kemphanen vlogen elkaar in de haren, maar mochten wel op het veld blijven.

Tuchel dacht zijn gram te halen toen Reece James een kwartier voor de 2-1 zorgde: de Duitser sprintte als een gek langs de zijlijn om de treffer te vieren met zijn spelers. Conte lachte echter als laatst, want Kane zorgde in de 96ste minuut voor de gelijke eindstand. Op de beelden was wel duidelijk te zien dat Spurs-stopper Christian Romero aan de haren van Marc Cucurella trok.

Daardoor kon een nieuwe clash niet uitblijven - en dat bleek ook: Tuchel en Conte schudden elkaar wel de hand, maar de Duitser wilde dat de Italiaan hem aankeek. Toen dat niet gebeurde, vlogen de twee elkaar weer aan en ontspoorde het opnieuw tussen beide ploegen. De twee managers kregen rood.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie