Club Brugge blust het vuur met een ruime zege tegen OH Leuven

14-08-2022 20:16
99

Club Brugge heeft de twijfels van zich afgespeeld. Op OHL won het namelijk met 0-3 en snelde het zo naar een 7 op 12.

Club had iets goed te maken na de 1 op 6 uit de afgelopen weken. Het pakte de match meteen in handen, maar de eerste grote kans was toch voor OHL. Nsingi scoorde zelfs, maar op aangeven van de VAR werd die goal afgekeurd voor buitenspel.

Aan de overkant was het op het halfuur wel bingo. Nielsen profiteerde van slecht uitverdedigen en liet Cojocaru kansloos. Net voor de rust was het dan weer Sowah die zich liet opmerken met een knappe actie. Hij gaf de perfecte voorzet op Jutgla en die werkte koeltjes af: 0-2 bij de pauze.

Al-Tamari flatert
Net na de rust ging Al-Tamari in de fout met een domme tackle in het strafschopgebied. Vanaken kon de penalty niet omzetten, maar Cojocaru kwam te vroeg van de lijn. De tweede poging van Lang, die was ingevallen voor de geblesseerde Skov Olsen, ging wél binnen. Door die 0-3 was de wedstrijd echt wel gespeeld.

In het laatste kwartier kreeg Club nog een penalty, maar Cojocaru liet zich niet kennen. Ook de nieuwe kans voor Vanaken werd verijdeld. Een mooie prestatie van Cojocaru, maar het hielp zijn team niet meer aan punten.