Antwerp behoudt het maximum: eigen goal van Eupen en supersaves van Butez

14-08-2022 18:01 Laatste update: 18:10
21

Royal Antwerp FC blijft in de winning mood. Zondag won het met 0-1 van KAS Eupen. Boris Lambert was de pineut van de namiddag. Hij scoorde immers een eigen doelpunt. Jean Butez was dan weer dé held van dienst. Met twee supersaves hield hij in de extra tijd Antwerp recht.

Na Europees succes op donderdag moest Antwerp zondag weer de Belgische wei in. In vergelijking met het duel tegen Lillestrøm voerde Van Bommel slechts één wissel door. Valencia, die donderdag nog scoorde, verdween uit de ploeg. Miyoshi nam zijn plaats in. Bij Eupen ontbrak de geschorste Peeters. De vervanger van dienst was Magnée. Nurudeen viel tegen KRC Genk (4-2 nederlaag) geblesseerd uit. De doelman begon zondag op de bank. Onder de lat bij Eupen kreeg Moser een kans om zich te bewijzen.

Strafschop wordt vrije trap
Pas na dertien minuten zorgde Antwerp voor de eerste dreiging van de partij. Frey geraakte evenwel niet voorbij Moser. Vijf minuten later ging Alderweireld voor het doelpunt van het weekend. De Rode Duivel probeerde het vanaf meer dan 50 meter afstand. Het doel werd evenwel net niet gevonden. Veel meer viel er voor de pauze lang niet te beleven. Dat kwam mede door de temperatuur. Vlak voor het rustsignaal mocht De Laet blij zijn dat de VAR present was. Boterberg kende immers Eupen een strafschop toe na een overtreding van de ervaren verdediger. De man achter de schermen merkte evenwel op dat de overtreding van De Laet net buiten de zestien werd gemaakt. Zo kreeg Eupen – slechts, maar terecht – een vrije trap.

Debuut Ekkelenkamp
Na de rust hoopte Van Bommel op beterschap en liet zijn landgenoten invallen. Ekkelenkamp begon aan de tweede helft. Hij vierde zo zijn debuut in de Jupiler Pro League. Terwijl Janssen iets na het uur zijn opwachting mocht maken. Tussendoor ontsnapte de leider aan een achterstand nadat een kopbal van Kral niet verder kwam dan de lat. Antwerp bleef het lastig hebben in de Oostkantons, maar had in de 78e minuut weer het geluk aan zijn kant. Lambert verlengde een voorzet van invaller Valencia in eigen doel. Antwerp hield daarna de controle.

Blessure Balikwisha, reddingen Butez
Het venijn zat hem zondag in de staart. Bij Balikwisha sloeg het noodlot toe. In de 94e minuut viel hij geblesseerd uit. De dubbele confrontatie tegen Basaksehir dreigt in het gevaar te komen. Nadien stak Eupen nog twee keer het neus aan het venster, maar Butez groeide uit tot de held van Antwerp. Met twee geniale reddingen hield hij de nul en behoudt Antwerp na vier speeldagen het maximum van de punten.