23-jarige scheidsrechter op non-actief gezet nadat hij portefeuilles had gestolen

23-jarige scheidsrechter op non-actief gezet nadat hij portefeuilles had gestolen

14-08-2022 14:20
7

Een 23-jarige scheidsrechter uit ons land riskeert een zware schorsing nadat hij portefeuilles had gestolen tijdens een wedstrijd in West-Vlaanderen. De politie en Voetbal Vlaanderen zijn een onderzoek gestart.

Tijdens de rust in de partij tussen KdNS Heule en Aalbeke Sport op donderdag 4 augustus ontdekten enkele spelers dat ze werden bestolen. Na het bekijken van de camerabeelden bleek het om een scheidsrechter uit de regio te gaan die onder meer fluit in de Derde Amateurklasse (maar niet de partij in kwestie floot, red.).

"Hij heeft ondertussen ook alle gestolen portefeuilles teruggegeven", vertelt KdNS-voorzitter Christoph Bertier in Het Laatste Nieuws." Hij had ons gevraagd of het niet mogelijk was om toch geen klacht neer te leggen nu hij alles heeft teruggegeven. Maar dat zou wel iets te gemakkelijk zijn."

De jonge scheidsrechter werd door Voetbal Vlaanderen inmiddels op non-actief gezet. Het voetbalorgaan onderzoekt de zaak en kan nog een schorsing worden opgelegd. Ook bij de politie loopt een onderzoek.