Anderlecht neemt Lavia niets kwalijk na vertrek: Hij wist wat hij wilde

Anderlecht neemt Lavia niets kwalijk na vertrek: "Hij wist wat hij wilde"

14-08-2022 22:16
11

RSC Anderlecht nam enkele jaren geleden afscheid van Romeo Lavia, die richting Manchester City trok en inmiddels uitkomt voor Southampton. Bij paars-wit deed men er nochtans alles aan om Lavia binnenboord te houden.

In een gesprek met Sport/Voetbalmagazine onthult hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans dat alle registers werden opengetrokken om Lavia toch bij Anderlecht te laten blijven. Zo probeerden hij samen met onder andere Vincent Kompany, Craig Bellamy en zelfs bondscoach Roberto Martinez ervan te overtuigen om toch niet richting Man City te trekken. "Het enige wat wij nog konden doen, is de koning inzetten."

Lavia overtuigen lukte echter niet en hij koos voor Manchester City. Kindermans koestert toch geen wrok tegenover de middenvelder. "Hij is op een correcte manier vertrokken. Hij wist gewoon wat hij wilde", legt Kindermans uit.

"Naar Anderlechtnormen waren wij bereid om ver te gaan - zowel op sportief en op financieel vlak - maar hij koos met City voor een moeilijker pad. Bij hem was het dus geen kwestie van geld", geeft Kindermans aan. Inmiddels komt Lavia uit voor Southampton, waar hij bij zijn debuut al indruk wist te maken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie