Raskin en Amallah zorgen voor kopzorgen bij Deila: Duidelijkheid nodig

Raskin en Amallah zorgen voor kopzorgen bij Deila: "Duidelijkheid nodig"

14-08-2022 16:20
6

Standard blijft ook dit seizoen sukkelen en ging zaterdag met 4-2 onderuit tegen promovendus KVC Westerlo. Het helpt de Rouches ook niet dat er met Selim Amallah en Nicolas Raskin twee belangrijke pionnen rondlopen die de club nog kunnen verlaten. Dat tot grote ergernis van coach Ronny Deila.

Zowel Raskin als Amallah werd de laatste weken en maanden meermaals in verband gebracht met een vertrek. Ook deze zomer lijkt een transfer er weer aan te gaan komen. Dat lijkt ook zijn rol te spelen op het veld. "Het is een lastige situatie", vertelt coach Deila bij La Dernière Heure.

Al wil hij Raskin en Amallah ook niet afvallen. "Dat is geen kritiek aan het adres van de spelers, want ik begrijp heel goed dat het ook voor hen moeilijk is. Maar tegelijk is het nodig om snel een beslissing te nemen", geeft de trainer aan.

Deila heeft dan ook nog een boodschap voor zijn bestuur. "We hebben duidelijkheid nodig. Om vooruit te gaan hebben we spelers nodig die voor de volle honderd procent hier zijn met hun lichaam én hun hoofd", besluit hij.