OFFICIEEL: Clement voegt extra concurrent voor Matazo toe, nieuwkomer uit Salzburg

OFFICIEEL: Clement voegt extra concurrent voor Matazo toe, nieuwkomer uit Salzburg

14-08-2022 11:44 Laatste update: 11:52
6

AS Monaco heeft de ontnuchtering van de uitschakeling in de Champions League doorgespoeld met een nieuwe transfer. Mohamed Camara komt over van RB Salzburg. De Malinees moet voor concurrentie zorgen op het middenveld van Philippe Clement.

Het is geen al te fijne week geweest voor Clement en co. Midweeks sloot PSV de deur naar de CL-groepsfase met een harde klap, zaterdagavond kwam daar nog eens puntenverlies in de Ligue 1 bovenop. Tegen Stade Rennes bleef Monaco steken op 1-1. Een dag later valt er toch nog eens goed nieuws te rapen in het Prinsdom. Met Camara komt namelijk een veelbelovende middenvelder over vanuit Salzburg.

Monaco laat weten dat de 22-jarige Malinees zich tot medio 2027 verbonden heeft aan de club. Camara stond al sinds 2018 onder contract bij Salzburg, al werd hij in zijn eerste jaren wel uitgeleend in de Oostenrijkse tweede klasse. Vanaf het voorjaar van 2020 maakte hij volwaardig deel uit van het eerste elftal. Sindsdien maakte Camara er furore, vooral met zijn zogenaamde 'liniedoorbrekende' passing. Op dat vlak zou hij zelfs de beste van de Oostenrijkse Bundesliga geweest zijn.

Bij Monaco zal Camara onder meer de strijd moeten aangaan met Eliot Matazo, de Belgische belofte-international. Die krijgt er dus een stevige concurrent bij. Tegen PSV mocht Matazo twee keer van bij de aftrap opdraven, maar na drie speeldagen in de Ligue 1 staat de teller wel nog maar op drie speelminuten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie