Bruno na nederlaag KV Kortrijk: We hadden te veel respect voor Union

Bruno na nederlaag KV Kortrijk: "We hadden te veel respect voor Union"

14-08-2022 18:45
2

KV Kortrijk zakte zaterdag af naar het Dudenpark waar het op zoek ging naar een driepunter tegen Union Saint-Gilloise. De Kerels moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in Union en na de 2-1-nederlaag blikten KVK-trainer Karim Belhocine en aanvaller Massimo Bruno terug op de wedstrijd.

Belhocine wees erop dat zijn ploeg niet sterk genoeg was in de duels en dat het pas op het einde van de eerste helft kansen wist te creëren. Kortrijk trok de rust in met een 1-0-achterstand en vlak voor het uur werd die achterstand verdubbeld. "Het is belangrijk om als groep zonder angst te spelen", zei Belhocine die zijn ploeg nog tot 2-1 zag inlopen.

"Ik denk dat we iets te veel respect hadden voor deze ploeg. We hebben hen te veel laten spelen en hadden te weinig agressie in ons spel", zei ex-Anderlecht-speler Massimo Bruno. De 28-jarige rechtsbuiten zag dat zijn ploeg het na rust beter deed en meer kansen afdwong. "Het is belangrijk om goed te beginnen aan het seizoen om rust te hebben in het hoofd en zonder druk te kunnen voetballen", aldus Bruno volgens Sporza.

Met een vier op twaalf is KV Kortrijk niet ideaal begonnen aan het nieuwe seizoen. Op speeldag vijf trekt KVK naar Jan Breydel waar het landskampioen Club Brugge zal bekampen.