Lavia over vertrek bij Anderlecht: Dat was het beste voor mijn ontwikkeling

Lavia over vertrek bij Anderlecht: "Dat was het beste voor mijn ontwikkeling"

14-08-2022 09:30 Laatste update: 10:11
5

RSC Anderlecht-jeugdproduct Romeo Lavia debuteerde vorige week met Southampton FC in de Premier League. Geert De Vlieger kreeg de kans om Lavia voor Play Sports te interviewen. De jonge Belg sprak over zijn debuut in Engeland, zijn beslissing om Anderlecht te verlaten en Rode Duivel worden.

Ondanks dat Southampton op de openingsspeeldag met 4-1 onderuit ging tegen Tottenham, wist Lavia indruk te maken bij zijn Premier League-debuut. "Tijdens de wedstrijd zelf dacht ik er niet aan, maar naar twee, drie dagen besef je wel hoe groots een debuut in de Premier League is", zei Lavia die eraan toevoegde dat hij zeer fier is op zichzelf en zijn prestatie.

De 18-jarige Belg maakte deze zomer de overstap van Manchester City naar Southampton en voor hij in Engeland belandde, speelde Lavia op Neerpede voor Anderlecht. In 2020 verliet hij Paars-Wit na interesse van City. "Dat was een keuze die ik niet kon weigeren, dat was het beste voor mijn ontwikkeling", aldus Lavia. Nu bij Southampton hoopt de middenvelder vooral minuten te kunnen maken.

Tot slot gaf Lavia aan dat het voor hem een droom zou zijn om voor de Rode Duivels te spelen. Momenteel maakt de ex-Anderlecht-speler deel uit van de U21-ploeg.