De Jong maakt indruk bij FC Barcelona: Als hij blijft, wordt hij weer belangrijk

De Jong maakt indruk bij FC Barcelona: "Als hij blijft, wordt hij weer belangrijk"

14-08-2022 17:45
1

FC Barcelona kwam zaterdag niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Rayo Vallecano. Frenkie De Jong, die herhaaldelijk gelinkt wordt aan een vertrek uit Camp Nou, blonk wel uit bij Barça. Xavi liet zich uit over de rol van De Jong bij de Catalanen.

Diario SPORT gaf twaalf Barcelona-spelers een 5 op 10 na de wedstrijd tegen Rayo, maar De Jong, die een halfuur voor tijd tussen de lijnen kwam, kreeg een 6. 'Ondanks alle geruchten over zijn toekomst verliest de Nederlander zijn concentratie niet, dat is een punt in zijn voordeel', zo schreef de Spaanse krant.

Mundo Deportivo schreef dat De Jong kracht put uit zijn moeilijke situatie bij Barcelona. 'Het is bevestigd: de beste Frenkie, is een boze Frenkie. Hij speelde in het laatste halfuur en zette zijn afkeer over de situatie om in een uitbarsting op het voetbalveld. Bij vlagen blies hij het zelfvertrouwen in de ploeg nieuw leven in, met balveroveringen en rushes die tot gevaar leidden.'

Barça-trainer Xavi liet zich uit over de situatie van De Jong. "Frenkie de Jong is geen wisselspeler. Ik weet niet wat er gaat gebeuren op de transfermarkt, maar als hij bij ons blijft, wordt hij belangrijk voor ons. Dat kan ik garanderen", aldus Xavi.