Barcelona op volle sterkte, maar Catalanen winnen niet van Rayo Vallecano

Barcelona op volle sterkte, maar Catalanen winnen niet van Rayo Vallecano

13-08-2022 23:10
1

FC Barcelona heeft averij opgelopen in de seizoensouverture. In de eigen Camp Nou wist Rayo Vallecano de ploeg van Xavi Hernández op een doelpuntloos gelijkspel te houden.

Barcelona wist alle nieuwelingen net voor de start van La Liga in te schrijven. Robert Lewandowski, Raphinha, Ousmane Dembélé en Andreas Christensen stonden direct in de basis. Xavi liet Frenkie de Jong buiten zijn basiself. Hoe vlot de Barça-motor bij vlagen in de voorbereiding draaide, zo stroef draaide die tegen Rayo Vallecano. 

Het balbezit was, zoals wel vaker, voor Barcelona. De kansen waren daarentegen schaars. Uitblinker Pedri kon niet net als tegen UNAM Pumas voor de Trofeu Joan Gamper voor het verschil zorgen. Lewandowski was bij een aantal doelpogingen betrokken, maar kon zich niet onderscheiden.

De Jong en Ansu Fati werden ingebracht om dat wel te doen, maar ook zij konden weinig uitrichten tegen het stugge Rayo. Diep in de blessuretijd kreeg Sergio Busquets nog zijn tweede gele kaart. Gescoord werd er niet meer en dus zijn de Catalanen slecht aan het nieuwe seizoen begonnen. Volgende week wacht direct een lastig uitduel voor Barcelona, in San Sebastian tegen Real Sociedad.