Union speelt Rangers-teleurstelling door met vlotte winst tegen KV Kortrijk

13-08-2022 22:40
6

Union heeft na de nederlagen tegen KV Mechelen en Rangers FC weer kunnen vieren. In eigen huis wist het via een dubbelklapper van Teddy Teuma de drie punten te pakken. Het werd 2-1.

Na de teleurstelling in Schotland kreeg Union de kans om zich tegen KV Kortrijk te herpakken. Een duel dat ook moest gewonnen worden na de nederlaag een weekend eerder tegen KV Mechelen. De Brusselaars begonnen alvast bijzonder goed aan de partij en wisten na 10 minuten voetballen op voorsprong te komen via Teddy Teuma.

De Brusselaars domineerden de wedstrijd helemaal en gaven KV Kortrijk geen ruimte tot voetballen. Pogingen van Lazare en Lapoussin konden Union echter geen tweede doelpunt opleveren, waardoor het 1-0 bleef.

In de tweede helft toonde KV Kortrijk toch een ander gezicht en wist het het evenwicht te herstellen. De kansen bleven echter voor de thuisploeg én de doelpunten ook. Net voor het uur leek Teuma met zijn tweede van de avond de wedstrijd helemaal in het voordeel van de Brusselaars te beslissen.

De overwinning leek binnen voor Union, maar Faïz Selemani kon het toch nog spannend maken door enkele minuten later toch voor de aansluitingstreffer te zorgen. Ondanks die tegentreffer waren de kansen niet voor KVK, maar was het Union dat voor het meeste gevaar zorgde.