Club NXT geeft dubbele voorsprong uit handen en speelt gelijk tegen SL16

Club NXT geeft dubbele voorsprong uit handen en speelt gelijk tegen SL16

13 augustus - 21:54
29

In het belangrijke duel tussen Club NXT en SL16 kwam er geen winnaar uit de bus. De jonkies van Blauw-Zwart kwamen al vroeg op een 2-0 voorsprong, maar gaven dat nog uit handen. Het werd 2-2.

Club NXT en SL16 namen het in de seizoensopener meteen op tegen een mogelijke directe concurrent en moesten dan ook punten sprokkelen. NXT begon alvast sterk aan de wedstrijd en eiste het balbezit op. Dat leverde ook een doelpunt op. Na vijf minuten voetballen stond het na een knappe vrije trap van Arne Engels al 1-0. Even later stond het zelfs al 2-0. Talbi profiteerde maximaal van een foutje bij de Rouches en leek NXT naar de overwinning te schieten.

Al was die zeker nog lang niet binnen. Standard ging vol voor die aansluitingstreffer en vond die ook. Een schitterende trap van Kuavita geraakte voorbij doelman Shinton: 2-1. Het werd na de cooling break ook beloond voor die aanvallende intenties. Na een haakfout van Hautekiet kwam de bal op de stip: 2-2 via Calut.

Aan de overzijde leek Club NXT ook een strafschop te verdienen na een duidelijke elleboog in het gezicht van Romeo Vermant van de SL16-doelman. De scheidsrechter zag er echter geen fout in, tot groot ongeloof van alle supporters en de bank bij NXT.

Standard nam de wedstrijd uiteindelijk helemaal over en won de strijd op het middenveld. De Rouches kregen ook de beste kansjes op een nieuw doelpunt, maar dat viel niet meer.

In de tweede helft bleef NXT het moeilijk hebben en waren de kansen voor de bezoekers uit Luik. Nicky Hayen greep in en bracht de Japanse aanwinst Shion Homma en Denzel De Roeve op het veld. Die wisten bij hun eerste balcontacten meteen bijna voor de 3-2 te zorgen.

Echt veel kregen we daarop niet te zien. Het spel lag iets te vaak stil en beide ploegen kwamen nog maar moeilijk tot kansen. In het slotkwartier kreeg Lennart Mertens, de ancien bij NXT, wel dé kans op de winnende treffer. Hij wist onbegrijpelijk niet te scoren. Uiteindelijk nam Blauw-Zwart de wedstrijd helemaal in handen, maar het doelpunt viel niet meer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie