Debutanten De Ketelaere en Origi boeken overwinning met AC Milan

13-08-2022 20:31 Laatste update: 20:36
74

Charles De Ketelaere en Divock Origi hebben hun debuut bij AC Milan met een overwinning kunnen afsluiten. De Italiaanse topclub kwam wel vroeg op achterstand tegen Udinese, maar wist uiteindelijk nog met 4-2 te winnen.

AC Milan deed het zonder Charles De Ketelaere, Divock Origi en Alexis Saelemaekers in de basis en werd al snel verrast. Na amper twee minuten voetballen kwam Udinese (waar Bram Nuytinck in de basis stond) via Rodrigo al op voorsprong en moest de Italiaanse landskampioen achtervolgen.

De gelijkmaker kwam er echter al snel. In minuut 10 werd het via Theo Hernandez 1-1, die vanop de stip AC Milan weer op gelijke hoogte wist te zetten. En in minuut 15 stond het zelfs 1-2 en wist Rebic voor de voorsprong te zorgen. San Siro aan het feest en AC Milan weer op weg naar winst.

AC Milan was dan wel de betere in de partij, maar kreeg toch nog een tegendoelpunt te verwerken en moest met een 2-2 stand gaan rusten. Een domper voor AC Milan, dat aan het begin van de tweede helft dat wel weer wist recht te zetten via Diaz. Via Rebic werd het uiteindelijk zelfs nog 4-2 Voor coach Pioli het sein om enkele wissels door te voeren en Alexis Saelemaekers minuten te gunnen en De Ketelaere te laten debuteren in het shirt van Milan.

De Ketelaere kon met enkele knappe acties het publiek ook overtuigen en wist zelfs te scoren. Zijn treffer werd echter afgekeurd. Het bleef 4-2.