Barcelona kan een beroep doen op nieuwkomers, wel nieuwe afvallige bij Catalanen

Barcelona kan een beroep doen op nieuwkomers, wel nieuwe afvallige bij Catalanen

13-08-2022 19:00
1

Sergiño Dest ontbreekt in de wedstrijdselectie van FC Barcelona voor de La Liga-opener tegen Rayo Vallecano. Volgens Spaanse media is de 21-jarige vleugelverdediger om sportieve redenen gepasseerd door Xavi. De trainer kan wel een beroep doen op zijn nieuwkomers zoals Robert Lewandowski, Andreas Christensen en Franck Kessié.

Voor Dest is - na een drukke transferzomer - weinig perspectief, hoewel hij de enige pure rechtsback is in de selectie van Barça. Sergi Roberto lijkt op die plek voorlopig de voorkeur te genieten. Met aanwinst Jules Koundé is een andere verdediger nog niet eens speelgerechtigd. Het is daarmee dringen geblazen in het keurkorps van Xavi.

Diario SPORT meldt dat de trainer niet helemaal overtuigd is van Dest. Hij heeft de clubleiding toestemming gegeven om de ex-Ajacied te verhuren of te verkopen. Mogelijk lonkt een snelle uitweg. De Catalanen zouden met Manchester United onderhandelen over een transfer ter waarde van zo'n twintig miljoen euro. De Amerikaanse international gaf eerder nog aan voor zijn kans te willen gaan.

In tegenstelling tot Dest zijn Memphis Depay en Frenkie de Jong wel van de partij tegen Rayo Vallecano. De kans dat de Oranje-internationals in de basis beginnen, is echter klein. Barcelona wil de twee liever van de hand doen. Barcelona en Rayo Vallecano trappen om 21.00 uur af.